Dış cephe boya, önceden tüm hazırlıklar tamamlanarak başlanan ve bu eksikliklerin giderilmesiyle daha fazla verim alınan dış yüzey boya türüdür. Çatlakların ve kabarıklıkların giderilmesi ve boşlukların doldurulması dış cephe boyanın verimli ve uzun ömürlü kullanımı açısından oldukça mühimdir. Macun ile doldurulan çatlakların yüzeyi kuruduktan sonra zımparayla düzeltilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak dış cephe yüzeyinde bulunan tozlu ve yağlı yüzeyler, basınçlı su yardımıyla iyice temizlenmelidir. Tozlu ve yağlı yüzeyler temizlenmeden yapılan boya, yüzeye tutunamaz ve boyadan istenilen verim alınamaz. Tüm tamiratlar ve kontrollerden sonra sıra astar boyaya gelir. Astar boya kullanımı da oldukça önemli bir husustur. Çünkü kullanılacak olan son kat boyadan verim almak ve uzun yıllar sorunsuz bir kullanıma sahip olmak için astar boya kritik bir görev üstlenir.
Dış cephe boya türleri; silikon, akrilik, grenli ve elastik olmak üzere 4 ana başlık etrafında toplanır. Bu boyalar, uygulanacak olan yüzeyin cinsine göre ve içinde bulunulan iklim ve hava koşullarına göre seçilmektedir. Dış cephe boyaları, özel formüller sayesinde binaların dış cephelerini uzun süreli olarak korumaktadır. Bu boyaların çevre ve insan sağlığına duyarlı olması ve kolay uygulanılabilen bir yapıya sahip olması tercih edilme olasılıklarını fazlasıyla arttırmaktadır. Uygulanılan kaliteli ve dayanıklı dış cephe boyaları, yüzeyle bütünleşip uzun yıllar kullanım sağlar.
Dört mevsim dayanıklı cephe boyasının kaliteli ve dayanıklı olması beklenir. Farklı sıcaklık, nem ve yağışa maruz kalan ve dört mevsimin yaşandığı ülkemizin her bölgesine uyumlu üstün bir performans sergileyen boyalar, her bölgede tercih edilmekte ve yoğun talep görmektedir. Böylece dış cepheler hem dış etkenlere daha dayanıklı olur hem de seçilen renk sayesinde daha parlak bir görünüme kavuşmuş olur. Bu sayede tek seferde katlanılan boya masrafı, uzun yıllara dayanan bir kullanım sağlayıp maliyetine değen bir deneyim yaşanmasına sebep olur.
Bu Haberi Paylaş