Her banyo farklıdır, ancak tüm banyolar zamanla eskimektedir. Farklılıklar yalnızca boyutu değil, her şeyden önce ekipmanını etkiler. Sadece hasarlı alanların tamir edilip edilmediğine veya yeni fayansların ve sıhhi tesislerin banyoyu bir deneyim haline getirip getirmediğine bağlı olarak, yenileme sırasında farklı maliyetler olabilir.
Her şeyin yeni ve modern görünmesi ve günlük kullanımda biraz daha rahat olması için, daha küçük önlemler genellikle etkilidir.
Tuvalet, lavabo veya duş gibi sıhhi gereçler aynı anda değiştirilecekse biraz daha pahalı hale gelir. Pahalı olmayan veya daha yüksek kaliteli bir malzemenin seçilip seçilmediğine bağlı olarak, maliyetler değişir. Bununla birlikte, kaliteli malzeme olmadan yapmamalısınız, aksi takdirde en kötü durumda, banyonun kısa bir süre sonra tekrar yenilenmesi gerekecektir. Bir banyoyu yenilerken pek çok şey bağımsız olarak yapılabilir, ancak eğitimli bir uzman genellikle işi daha hızlı yapar ve şüphe durumunda neye dikkat edeceğini bilir.
Genellikle banyolar sadece eskimez, aynı zamanda küçük ve dardır. Ortalama bir banyo beş ile on metrekare arasındadır ve bir hortum şeklindedir. Küçük banyolar için en uygun çözümleri geliştirebilen bir banyo planlamacısı burada yardımcı olabilir. Banyo planlaması tamamlandıktan sonra, tekliflerini buna göre sunabilen diğer ustalar için bir temel oluşturabilir.
Ortalama olarak, banyo tadilatları her 20 ile 30 yılda bir yapılır. Bu nedenle, yaklaşan banyo tadilatı için önceden planlama yapmak çok önemlidir. Yüksek işlevsellik ve kaliteye dikkat etmek önemlidir: duşta ve küvette kaymayı önleyici kaplamalar, oturmayı ve kalkmayı kolaylaştıran yükseltilmiş oturma pozisyonuna sahip tuvalet, oturma alanında engelsiz banyo keyfi sağlamak için zemin seviyesinde duş veya girişli küvet gibi detaylar Yaşlılığı etkinleştirmek için hemen planlanabilir.
Süre, yenileme işleminin karmaşıklığına ve odanın büyüklüğüne bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Küçük tadilatlar birkaç gün içinde yapılabilirken, büyük lüks banyolar birkaç haftayı bulabilir. Bu, süreci geciktirebilecek bazı ağırlaştırıcı faktörlerle de dengelenebilir. Süreye ilişkin kesin bir açıklama, ancak bir profesyonelin koşulları incelemesi ve bireysel dönüşümleri planlamasından sonra verilebilir.
Sadece banyo mobilyalarının değiştirilmesi gibi basit bir yenileme işi söz konusuysa, duş, küvet, tuvalet tekrar kullanılabilir. Bunun yerine büyük yenileme çalışmaları yapılırsa, banyo ideal olarak yalnızca yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonraki sabah tekrar kullanılmalıdır. Ayrıca banyo asla teslimat gününde hemen temizlenmemelidir.
Tam bir banyo yenileme durumunda, kolay bir girişim olmadığı için profesyoneller dahil olmalıdır. Banyodaki hangi alanların söz konusu olduğuna bağlı olarak bir tesisatçı, kiremitçi, elektrikçi, duvarcı ve erkeğin desteği gerekli olabilir.
Hangi değişikliklerin yapılacağına bağlı olarak, bu önceden belirlenen fiyatı etkileyebilir. Özellikle, mallar önceden sipariş edilmişse, onları geri almak için maliyetler olabilir.
Yenileme çalışmaları kapsamında banyonuzda büyük değişiklikler yapmayı planlıyorsanız, önce banyonun kat planını çizip ardından duşu, küveti, tuvaleti ve lavaboyu kâğıt üzerinde ileri geri hareket ettirmek mantıklıdır. Hareket özgürlüğünün olmaması, kolayca önlenebilecek bir planlama hatasıdır. Küvet, tuvalet ve lavaboların önünde 100 cm ile 150 cm arasında boş alan planlamalısınız.
Bir taslak ile sonucu daha iyi hayal edebilir ve böylece gerekli çalışma adımlarını, çabayı ve maliyetleri daha kesin bir şekilde tahmin edebilirsiniz. Maliyetleri planlarken, gerekirse profesyonel desteği de dahil etmelisiniz.
Uygulamaya başlamadan önce planların mevcut veya planlanan elektrik ve su bağlantılarına uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca boyutlarınızı tekrar kontrol edin ve eğimli tavanlar gibi engelleri planlayın.
Banyonun büyüklüğüne bağlı olarak, odanın özellikle donanım ve mobilyalar açısından farklı gereksinimleri vardır, ancak renk şeması ve ışık da ilgili koşullara uyarlanmalıdır. Yenileme veya tadilat planlanırken bu dikkate alınmalıdır.
Küçük banyolar ister küvet ister misafir tuvaleti olsun, olduklarından daha büyük görünmelidir. Bunun için, bir köşe küveti veya duşu, mümkün olduğunca dar bir lavabosu ve banyoda gereksiz yere yer kaplayacak şeyler için bol miktarda saklama alanı sunan mobilyalar ile mümkün olan en az yer tasarrufu sağlayan ekipman. Ayrıca banyo açık renkler, oyunlar ve doğru aydınlatma ile optik olarak genişletilebilir.
Küçük bir banyo ile karşılaştırıldığında, daha büyük bir oda daha fazla tasarım seçeneği sunar. Örneğin ayaklı küvet, duşakabin ve özel sauna içeren lüks bir sağlıklı yaşam banyosuna dönüştürmek uygundur.
Buna ek olarak, büyük bir banyo birkaç nesil için alan sunar ve çift lavabolu, bol saklama alanı ve zemin seviyesinde engelsiz duşu olan bir aile banyosu olarak ayarlanabilir. O zaman söz konusu aydınlatma, şu prensip geçerlidir: Bir bütün olarak ve belirlenmiş aksan için oda aydınlatmak için birçok ışık kaynağı birleştirin.
Küçük bir bütçeyle çok şey başarabilirsiniz örneğin, sevmediğiniz karoları fayans verniği ile boyayarak. Eski karoların sadece temizlenmesi, astarlanması, boyanması ve ardından mühürlenmesi gerekir. Bu prosedür, söküp değiştirmekten daha az çaba ve kire neden olur. Fayans hasarsız gerçekten sıkıca bağlanır, temizlenmiş ve astarlanmış, yapıştırılmış ve yeni çinileri ile harçla doldurulur. Her bir döşemeye ayrı ayrı dokunarak ve bir yerlerde boş görünüp görünmediğini dinleyerek eski döşemelerin sıkı oturup oturmadığını kontrol edin. Bu durumda, yapıştırma tavsiye edilmez.
Kirli veya sararmış kiremit derzlerini tedavi edebilir ve aynı zamanda küf oluşumunu önleyebilirsiniz. Öte yandan, göze çarpmayan veya gözenekli silikon derzler, iyice temizlendikten ve kurutulduktan sonra kazınmalı ve yeni silikonla kapatılmalıdır.
Seramik, emaye ve akrilikteki çizikler veya aşınma izleri özel tamir takımları ile onarılabilir. Zımpara kağıdından dolgu ve boyaya her malzeme için uygun bir set ve kesin talimatlar vardır. Bu sayede küvetinizin ve lavabonuzun yeniden parlamasını sağlayabilirsiniz. Artık yepyeni olmayan banyo mobilyaları boya, folyo veya yeni kapılar ile tazelenebilir.
Bu Haberi Paylaş