İnşaat imalat sırası listesinde bulunan uygulamalardan biri de ince işlerdir. Bunlar, her türlü yapının inşasında temelin oturtulmasından sonra yapılır. Peki, inşaat ince işleri nelerdir? Bu uygulamalar arasında iç ve dış cephe boyama, kara sıva, yalıtım, seramik kaplama, çatı imalatı, tesisat, zemin döşeme de yer alır. Şimdi inşaat ince işçilik listesine giren önemli uygulamalardan söz edelim.
Isı yalıtımı için dış duvarlar arasına eklenen ısı yalıtım malzemeleriyle kurulur. Dış cephe ısı yalıtımı, daha düşük enerji faturaları, yüksek ısı performansı, geliştirilmiş hava direnci sunar. Bununla birlikte izolasyon uygulamaları alt tabakada yer alan tuğlayı korur ve ömrünü uzatır.
İnşaat ince işleri arasında bir diğeri de sıva uygulamalarıdır. Sıva, İç duvarların ve tavanların kaplanması, korunması ve dekore edilmesinde kullanılan bir yapı malzemesidir.
Beton ya da yalıtım üstüne dökülen, çeşitli kaplama malzemelerinden elde edilen, ince bir üst katmandır. Daha düz, pürüzsüz, sağlam ve dekore edilebilir bir yüzey sunar.
Seramik karo döşeme uygulamaları da inşaat ince işleri listesindedir. Seramik, kil, kum, kuvars ve su gibi doğal materyallerden elde edilen bir karışımdır. Başta evler olmak üzere, ofisler, restoranlar, mağazalar, banyo zemini, mutfak zemini gibi alanlarda sıklıkla kullanılır. Hem temizliği hem de montajı kolaydır.
Duvarcılık, en eski, en köklü yapı tekniklerimizden biridir. Malzemelerdeki, karma tasarımlardaki ve mühendislikteki gelişmeler, günümüzde daha güçlü ve uzun ömürlü duvar inşaatını mümkün kılıyor. Beton duvar üniteleri bir dizi renk, doku, şekil ve boyutta mevcuttur ve bina tasarımcılarına aynı zamanda güzel olan yapısal duvarlar yaratma şansı sunar. Mimari beton duvar üniteleri, kentsel uygulamalarda çarpıcı doğal bir görünüm oluşturur. Yangına dayanıklılık söz konusu olduğunda, duvar örme işlemi gerçek bir performans sergiler ve yangın hasarına karşı mükemmel koruma sağlar.
İnşaat ince işler arasındaki uygulamalardan diğerleri şu şekilde sıralanabilir:
Bu Haberi Paylaş